تحولات منطقه

اولین گام برنامه‌سازی شبکه سه برای سحرِ رمضان با «ماه من» کلید خورد که محمدرضا رضاییان تهیه‌کننده این برنامه زنده تلویزیونی است، برنامه‌ای که از محتوا، مجری و عواملش پیداست که به‌دنبال برنامه رمضانی جوان‌پسند هستند. نگاه جوانانه «ماه من» در دیگر بخش‌ها همچون متن و دکور هم به‌رخ مخاطب کشیده می‌شود، چرا که سحر زمان خوبی برای انتقال معارف و عمق مفاهیم دینی خصوصاً به جوانان است و زمان‌های دیگر شبانه‌روز هنگام فعالیت‌های اجتماعی سر مخاطب شلوغ است.

شأن اجرای معارفی اجازه نمی‌دهد مجری هر برنامه‌ای بشوم!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

شاید یکی از ابعاد جذاب و قابل توجه مخاطب، حضور نجم‌الدین شریعتی به‌عنوان مجری این برنامه است که ۱۰ سال در ساختار محتوای معارفی و شکل و شمایل «سمت خدا» کار کرده و بیشتر در آن قالب شناخته شده است، اما این برنامه فرصتی جدید برای بروز توانمندی‌های دیگر او خصوصاً در حفظ متن برنامه فراهم شد.

به گزارش قدس آنلاین نجم‌الدین شریعتی مجری «سمت خدا» در پاسخ به این مطلب که "اجرای برنامه سحرگاهی «ماه من» قدری مخاطب را شگفت‌زده کرد، چرا که مدت‌ها شما را در جامه یک مستمع و شنونده دیده بود و حالا یک مجری تمام‌عیار با پلاتوهای جذاب و شنیدنی"، تصریح کرد: حقیقتاً قبلا هم گفته‌ام می‌ترسیدم اجرای قالب جدیدی از برنامه را بپذیرم، به‌خاطر اینکه یک تفاوت کاملاً جدی به‌چشم مخاطب نیاید که؛ آیا این شریعتی آن شریعتی است که ما می‌دیدیم؟ بنابراین باید یک طوری اجرا می‌کردم که هم خودم باشم و هم نباشم. این تفاوت به‌لحاظ وقت و مخاطب سحر است، ولی از آن‌جایی‌که مخاطب سحر را به‌شدت دوست دارم؛ چون کسی در دل شب تلویزیون را برای تماشا انتخاب می‌کند که قطعاً به‌دنبال یک آرامشی است و هم به یک محتوا و مطلبی دست پیدا کند، در واقع یک نکته تازه و جدیدی را بشنود یا ببیند.

وی افزود: خیلی مطالعه بهترین محتواها و غنی‌ترین مطالب برای این لحظه‌های روحانی و نورانی، زمان‌بر است و خیلی تلاش می‌کنم پلاتوها پُرمفهوم، جدی و لطیف باشند و به دل و جان مخاطب بنشینند و اثرگذار باشند. از طرف دیگر وقتی در دل شب با یک نفر همراه می‌شوی، به او دل می‌دهی و این زلف گره می‌خورد این خودش یک حسّ غرور ایجاد می‌کند. بحمدالله تا به امروز بازتاب‌های خوبی گرفتم؛ یک سوم راه را رفته‌ایم و در دوران باقی‌مانده ان‌شاءالله بتوانیم «ماه من» را به کمال برسانیم. اشکالات و نقاط ضعف را رفع کنیم و ان‌شاءالله مردم این برنامه را دوست داشته باشند که دلمان به دعای مردم عزیزمان خوش است.

همیشه تلاش می‌کنم مخاطب را برای شنیدن حرف‌ها آزاد بگذارم

شریعتی در پاسخ به این سؤال که "جزو مجریانی هستید که برای مباحث شنونده و مستمع پروپاقرصی هستید و از طرفی سوار بر مباحث، سؤالات و نکات مهمی را مطرح می‌کنید این‌ موارد همان تحلیلی است که رهبر معظم انقلاب از اجرای شما داشته‌اند؛ این قابلیت‌ها از کجا می‌آید؟"، خاطرنشان کرد: قطعاً‌ یک بخش عمده آن از مطالعه می‌آید، یک بخشی هم بر اثر فکر کردن و شنیدن همین حرف‌هاست که برای خود من کلاس درسی است و خوشبختانه هر چند وقت یک بار هم برایم تکرار می‌شود. قطعاً این راه و روش بی‌تأثیر نیست، اما بسته به نوع اجرا حتی در گفتگوها چه در این برنامه و «سمت خدا» سعی کردم مراعات کنم، همیشه تلاش می‌کنم مخاطب را برای شنیدن حرف‌ها، آزاد بگذارم، چرا که بحث‌ها آرام، نرم و طمأنینه  پیش می‌رود و در واقع به مخاطب یک فرصتی می‌دهیم.

این مجری باسابقه تلویزیون افزود: بسیاری به من می‌گویند "چرا چالش نمی‌کنید؟" چون تعریف برنامه چالشی، این نیست! من خودم سَرم برای چالش، بگومگو و پیدا کردن سؤالاتی که در ذهنم است، درد می‌کند. در سحر دوست داشتم چنین اتفاقی بیفتد اما دیدم فضا اقتضا نمی‌کند؛ با دوستان مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدیم همان شیوه را باید ادامه داد و مخاطب باید مجال و فرصتی برای شنیدن این حرف‌ها داشته باشد. اگر قرار است چنین اتفاقی بیفتد یک برنامه دیگر طراحی بشود و وارد آن حوزه‌ها و قالب‌ها بشویم.

از اول دنبال این نبودم که دیده شوم

وی با اشاره به اینکه مجری نباید دیده شود بلکه باید از پَسِ مسئولیت و تکلیفش بربیاید، خاطرنشان کرد: به‌نظرمن فضای چالش هم در اجرا لازم است اما نه تیم ما بلکه افراد دیگری هستند که باید به این عرصه ورود کنند. ولی آن چیزی که شخصاً از اول نگاهم بوده این است که مجری نباید دیده شود. مجری باید از پَسِ مسئولیت و تکلیفی که به او واگذار شده درست بربیاید. ممکن است این مجری دیده نشود ولی کارش را درست انجام می‌دهد، لذا از اول دنبال این نبودم که دیده شوم. به من می‌گفتند "باید در «سمت خدا» بنشینی مستمع باشی و یک لحظاتی هم اجرا کنی". اما «ماه من» به‌طور کلی طراحی متفاوت‌تری داشت که مجالی برای پلاتو و گفتگوهای صمیمانه‌تری بود.

شریعتی در پاسخ به این مطلب که "شنیده‌ایم به‌خاطر شأن اجرای برنامه‌های معارفی تلویزیون، برنامه‌های بیرونی خصوصاً استیج‌های صنعتی و اقتصادی را نمی‌پذیرید" گفت: همیشه دوست داشته‌ام در فضای دیگری با مخاطبم همراه باشم ولی خاستگاه من برنامه «سمت خدا» بوده و هست، کما اینکه طی ۱۰ سال اجرای این برنامه، برنامه دیگری را حتی در شبکه‌های مختلف نپذیرفتم حالا چه برسد به استیج و برنامه بیرونی که نمی‌روم. احساس می‌کنم مجری باید به مخاطب خودش وفادار باشد و شأن اجرا و حیطه فعالیت خودش را حفظ کند. قطعاً این رویکرد و رفتار، احترام به مخاطب است، یعنی وقتی یک کاری را می‌پذیری ناخودآگاه، خودت را در یک چارچوب معرفی می‌کنی و یک چارچوب را می‌پذیری. من این چارچوب برنامه‌های معارفی را پذیرفته‌ام و سعی کردم در این چارچوب باشم. فعلاً برنامه خاصی برای ادامه این راه ندارم. ولی بازتاب‌های مثبتی که گفتم و لطفی که دوستان داشتند باید بنشینیم و ببینیم اگر یک ظرفیت و پتانسیلی هست از این پتانسیل چگونه استفاده شود.

وی درباره برگزیده شدن چند سال پیاپی به‌عنوان بهترین‌های تلویزیون در عرصه اجرا، تصریح کرد: من احساس می‌کنم دو نکته وجود دارد که در وهله اول، هرچه هست لطف خدا و نورانیت کلام حضرات معصومین(ع) است. دومین نکته هم این است که واقعاً من شخصاً در این سال‌ها هر حرفی که زدم به آن کلام باور داشتم، این نبوده که حرفی بزنم که آن را باور نداشتم. ممکن است در عمل کردن لنگ باشم ولی باور داشتم و دارم. تلاش می‌کنم به آن سمت و سو حرکت کنم، آن قله‌ای که در آیات و روایات حداقل در حوزه دین تعریف می‌کنند، لذا هیچ حجابی بین من و مخاطب من نیست. همچنین هیچ حجابی بین باور من و کلام من نیست. من آن چیزی را که باور دارم می‌گویم. قطعاً اگر این طور باشد مخاطب همزادپنداری می‌کند کافی است مخاطب تو را باور کند و آن موقع به سرمنزل رسیده‌ایم و این ارتباط برقرار می‌شود. اگر در این مدت لطفی بوده قطعاً به‌واسطه ارتباط دلی و عاطفی بوده است. به‌شدت برای مخاطبم احترام قائلم و احساس می‌کنم مقابل من نشسته‌اند و باید خودم را جمع‌وجور کنم و آداب یک مهمانی و یک گفتگو را به‌جا بیاورم.

تلویزیون دنبال انتقال زیبایی کلام معصومین باشد

مجری برنامه سحرگاهی تلویزیون، خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که برنامه‌سازان و مدیران مربوطه در عرصه ساخت برنامه‌های معارفی و مذهبی بایستی به آن توجه کنند که جوان‌ها هم مخاطب اصلی آن خواهند بود انتقال درست «زیبایی کلام معصومین(ع)» است، یعنی در واقع اگر بتوانیم کلام معصومین را زیبا، درست و همان‌طور که هست و خودشان فرمودند منتقل کنیم. حواس‌مان باشد جامعه امروز به چه‌چیزی نیاز دارد و جوان‌ها چه‌چیزهایی را می‌خواهند. حضرت علی(ع) می‌فرمایند "چه بد تجارتی است اگر بدانی دنیا می‌تواند بهای تو باشد خودت را یک وقت به دنیا نفروشی!"، همین را کافی است به مخاطب بگوییم، آیا راهگشا نیست؟ قطعاً هست. تلویزیون باید به این سمت حرکت کند و دنبال چیزهای عجیب و غریب نباشد؛ همین‌ حکمت‌ها کار خودشان را می‌کنند و بسیار مؤثرند.

وی در خاتمه افزود: اجرا باید تخصصی شود و حوزه اجرا بسیار پیچیده است لذا به همین سادگی نیست که هرکسی که صدا و چهره خوبی داشته باشد، بتواند هر برنامه‌ای را اجرا کند. هر شب برای من همانند شب امتحان است و بعد از سال‌ها هنوز اجرا برای من یک امر عادی نشده است. اجرا مطالعه می‌خواهد و باید به موضوع و خط‌مشی برنامه اشراف کامل داشته باشیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
    0 0
    با سلام و خسته نباشید برنامه سمت خدایک بهترین برنامه ها و پرمخاطب ترین برنامه است و مخصوصاً باحضوربهترین مجری آقای نجم الدین شریعتی ودر شأن وشخصیت آقای شریعتی نیست که بخواهد مجری برنامه نود باشد